Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 10. yilinda
IHYA ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Dini Terimler
Sponsorlu bağlantılar
Secme Konular
· ELHAMDÜLİLLAH
· SİCCÎN
· ÂLİM
· FETÂNET
· FİDYE
· SAFÂ VE MERVE
· EMÂN
· MÜRŞİD
· LEBBEYK
· VEYL

Burayada Bak
· AKÎKA
· Akl-ı Feâl
· Akl-ı Meâş
· Âlem-i Ervâh
· Âlem-i Mânâ
· Âlem-i Sagîr
· ALEYHİSSALÂTÜ VES-SELÂM
· ÂLİM
· AMDEN
· AMEL
· Amel-i Kesîr
· Amel-i Sâlih
· ÂMENTÜ
· ANÂSIR-IERBE'A
· ANGLİKANİZM

Son Okunanlar
· Küfr-i İnâdî
· KELİMETULLAH
· Berzâh-ı Kübrâ
· ÂBİD
· SEBBİYYE
· TEHÂVÜN
· MÜRTEZÂ
· KIYÂMET
· NEY
· TUMÂNÎNET



Dini Terimler     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z

Küfr-i İnâdî

Küfr-i inâdî ile mürted (dinden çıkan) olanların, tövbe etmeleri için yalnız Kelime-i şehâdet söylemeleri kâfi değildir. Küfre sebeb olan şeyden de tövbe etmeleri lâzımdır.

Erkek veyâ kadın bir müslüman, âlimlerin söz birliği ile bildirdikleri bir sözün veya işin küfre sebeb olduğunu bilerek, ciddî olarak veyâ hezl, yâni güldürmek için söylerse veya yaparsa, mânâsını düşünmese dahi küfr-i inâdî olduğu için îmânı gider. (Hâdimî)

İslâm dîninin emir ve yasaklarına uymak şükür, uymamak küfrân-ı nîmettir. (İmâm-ı Rabbânî)

İnsanın düşünmesi ve Allahü teâlâdan aralıksız olarak kendisine gelen nîmetleri görmesi, bilmesi ve bunun netîcesi olarak da, şükrü kendine vâcib bilmesi lâzımdır. Nîmetler bu yolla artar. Ancak insanların çoğu kendini nîmet içinde gördükleri hâlde küfrân-ı nîmette bulunurlar. Nitekim Allahü teâlâ bundan haber veriyor ve Kur'ân-ı kerîmde meâlen; "Biz insana (sağlık ve genişlik gibi) nîmet verdiğimiz zaman, Allahü teâlâyı anmaktan yüz çevirip, uzaklaşır. Ona fenâlık dokununca da pek ümidsiz olur (Allahü teâlânın ihsânından ümîdini keser)" buyuruyor. (İsrâ sûresi: 83) (Muhammed Rebhâmî)


Son takip: 26.01.2025 - 06:11
Konu ile alakali düsüncelerinizi yaziniz:



· Hâce-i Kâinât · MERHABA · METÂ' · MU'TEZİLE (Mûtezile) · SÂAT · SARIK · MÜCÂDELE · MÜSÂREAT · EHL-İ KUBÛR · KELİME-İ TAYYİBE · Refîk-i A'lâ · MÜTEKEBBİR (El-Mütekebbir) · KÖTÜ HUY · A'RÂF · NA'T-I ŞERÎF · KÂLİB ALEYHİSSELÂM · BEDÎ' (El-Bedî') · GÂFİL · BERÂT GECESİ · Mutlak Müctehîd · DELİ · LİFÂFE · Müste'min Kâfir · Nâkıs Temizlik · AKLÎ VE NAKLÎ İLİMLER · Secde-i Tilâvet · HALVETİYYE · ARABÎ AYLAR · SADR-I EVVEL · EHL-İ BİD'AT · UCB (Ucub) · DÂR-UT-TEKLÎF · TEBCÎL ETMEK · İlm-i Vehbî · Teayyün-i Vücûbî · ŞEKÛR (Eş-Şekûr) · YÂD-I DAŞT · EMÎN · KELÎMULLAH · FETTÂH (El-Fettâh) · İMÂMEYN · PAZARLIK ETMEK · MA'SİYYET (Mâsiyet) · NÂME-İ SEÂDET · Ahlâk-ı Zemîme · ÎCÂZ · İNFÂK · HİLL · GAYRET · EDÂ
· AKÎKA · Akl-ı Feâl · Akl-ı Meâş · Âlem-i Ervâh · Âlem-i Mânâ · Âlem-i Sagîr · ALEYHİSSALÂTÜ VES-SELÂM · ÂLİM · AMDEN · AMEL · Amel-i Kesîr · Amel-i Sâlih · ÂMENTÜ · ANÂSIR-IERBE'A · ANGLİKANİZM · ANKEBÛT SÛRESİ · ARABÎ AYLAR · ARABÎ SENE · A'RÂF · A'râf Eshâbı (Ehli) · ARAFÂT · ARÂZİ-İ MÎRİYYE · ARÂZİ-İ UŞRİYYE · AREFE GÜNÜ · ASHÂB · ÂSÎ · ÂŞİR · Aşk-ı İlâhî · AŞR (Aşır) · AŞR (Aşır) · ÂŞÛRE GÜNÜ · ATÂ · AZÂB · Âzâd Etmek · Âzâd Olmak · AZAMET · ÂZER · AZÎMET · AZÎZ (El-Azîz) · BÂTINİYYE
· Melekler · Peygamberler · Sureler

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Oyun Resimler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
ilmihal Rehber