Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 10. yilinda
IHYA ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Dini Terimler
Sponsorlu bağlantılar
Secme Konular
· ELHAMDÜLİLLAH
· SİCCÎN
· ÂLİM
· FETÂNET
· FİDYE
· SAFÂ VE MERVE
· EMÂN
· MÜRŞİD
· LEBBEYK
· VEYL

Burayada Bak
· AKÎKA
· Akl-ı Feâl
· Akl-ı Meâş
· Âlem-i Ervâh
· Âlem-i Mânâ
· Âlem-i Sagîr
· ALEYHİSSALÂTÜ VES-SELÂM
· ÂLİM
· AMDEN
· AMEL
· Amel-i Kesîr
· Amel-i Sâlih
· ÂMENTÜ
· ANÂSIR-IERBE'A
· ANGLİKANİZM

Son Okunanlar
· SAN'AT
· PİSKOPOS
· BÜDELÂ
· TİCÂNİYYE
· TASADDUK
· Menâsik-i Hac
· TİVELE
· Hadîs-i Zaîf
· Nâmus-ı İlâhî
· ZIMMÎ



Dini Terimler     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z

SAN'AT

En iyi ticâret bezzâzlıktır, yâni kumaş satmaktır. En iyi san'at, terziliktir. (Hadîs-i şerîf-Kimyây-ı Seâdet)

Allahü teâlâ, fende ilerleyen, san'at sâhibi olan kulunu elbette sever. (Hadîs-i şerîf-İbn-i Adî ve Münâvî)

En üstün helâl kazanma yolu, silâhla ve kalemle cihâddır. İkinci derecede ticâret, üçüncüsü zirâat, dördüncüsü san'attır. (Muhammed Rebhâmî)

Bütün san'atlar, farz-ı kifâyedir. Bunu düşünerek, bir san'ata yapışmak ibâdet etmek olur. Kim olursa olsun her san'atı öğrenmek ve hele harb vâsıtalarını en modern, en ileri şekilde yapmağa çalışmak farzdır. (İmâm-ı Gazâlî)

İnsanoğlunun bir san'atı öğrenmeğe ihtiyâcı vardır. Bunun için de, araştırmak, düşünmek, tedkîk etmek, çalışmak lâzımdır. Fen ve san'at, insanlığa, yaratılış îcâbı lâzımdır. (Ali bin Emrullah)

Bir insanın, her san'atı öğrenmesi mümkün değildir. Her bir san'atı muayyen (belirli) kimseler öğrenir, yapar. Herkes, kendine lâzım olan şeyi, bu san'at sâhibinden alır. Bu san'at sâhibi de, kendine lâzım olan başka bir şeyi, onu yapan diğer san'at sâhibinden alır. Böylece insanlar, birbirlerinin ihtiyâçlarını te'min eder. Bunun için, insan yalnız yaşayamaz. Bir arada yaşamaya mecbûrdurlar. (S. Abdülhakîm Arvâsî)


Son takip: 11.10.2024 - 09:27
Konu ile alakali düsüncelerinizi yaziniz:



· DÂYİN · RÂH-I MÜRÎDÂN · Zikr-i Hafî · TA'YÎN (Tâyin) · SELÂMÜN ALEYKÜM · İSRÂFİL ALEYHİSSELÂM · HAMDELE · Keffâret-i Salât · YÂKÛB ALEYHİSSELÂM · Adâlet-i ictimâiyye · Fecr-i Sâdık (Gerçek fecr) · Dünyâ Hayâtı · CEBRİYYE · NOEL GECESİ · MEYTE · Bid'at sâhibi · Ayn Harfi · HÜCRE-İ SEÂDET · MISHAF · NÂİB · İKRÂM · SIFAT · Kırâet-i Seb'a · İBÂRET-İNASS · Mutlak Müctehîd · Mutlak Nezr · MÜDERRİS · İSTİĞRÂK · KUŞLUK VAKTİ · İbâdet-i Bedeniyye · Re'y Yolu · HULÛL ETMEK · YETÎM · RÂBITA · GURRE · Halîfe-i Âdile · KAMÎS · DUHÂ VAKTİ · MEŞHÛR HADÎS · ÖZR (Özür) · FİDYE · LİVÂ · BUDİST · AHKÂM · Tevhîd-i Vücûdî · EVHÂM · VEKÎL (El-Vekîl) · KASD · CİHÂD · FIRKA
· AKÎKA · Akl-ı Feâl · Akl-ı Meâş · Âlem-i Ervâh · Âlem-i Mânâ · Âlem-i Sagîr · ALEYHİSSALÂTÜ VES-SELÂM · ÂLİM · AMDEN · AMEL · Amel-i Kesîr · Amel-i Sâlih · ÂMENTÜ · ANÂSIR-IERBE'A · ANGLİKANİZM · ANKEBÛT SÛRESİ · ARABÎ AYLAR · ARABÎ SENE · A'RÂF · A'râf Eshâbı (Ehli) · ARAFÂT · ARÂZİ-İ MÎRİYYE · ARÂZİ-İ UŞRİYYE · AREFE GÜNÜ · ASHÂB · ÂSÎ · ÂŞİR · Aşk-ı İlâhî · AŞR (Aşır) · AŞR (Aşır) · ÂŞÛRE GÜNÜ · ATÂ · AZÂB · Âzâd Etmek · Âzâd Olmak · AZAMET · ÂZER · AZÎMET · AZÎZ (El-Azîz) · BÂTINİYYE
· Melekler · Peygamberler · Sureler

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Oyun Resimler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
ilmihal Rehber